Vores omtanke for omverdenen

Vi er dedikeret omkring at tage et ansvar for vores omgivelser, både miljømæssigt og socialt. Vi tror på, at vi gennem store og små initiativer i hverdagen kan være med til at gøre en forskel. Vores arbejde med Environment Social Governance (ESG) omfatter alt lige fra vores klimaaftryk, over medarbejdertrivsel til dyrevelfærd og fødevaresikkerhed.

Science Based Target initatives (SBTi)

Anskuet fra et klimamæssigt perspektiv er ægget med sit forholdsvist lave CO2-aftryk et attraktivt alternativ til andre animalske produkter.  

Ikke desto mindre har vi en ambitiøs målsætning om fortsat at nedbringe vores klimaaftryk betragteligt i fremtiden, bl.a. gennem et mere effektivt ressourceforbrug. Størstedelen af æggets klimaaftryk ligger hos producenten.

Vi arbejder målrettet for at reducere dette aftryk ved at øge vores forbrug af genanvendelig energi og  ved at investere i omdannelsen af denne.  

Vi har siden 2023 forpligtet os til at sætte kortsigtede mål på linje med the Science Based Target initiatives (SBTi). Disse mål blev godkendt i 2025 af SBTi.
De godkendte mål omfatter perioden 2021-2030 med 2021 som baseline for beregningerne af Danæg Holding A/S' klimaaftryk.

Alle datterselskaber bidrager til det fælles SBTi-mål og er ansvarlige for at optimere processer, der kan forbedre vores nuværende klimapåvirkning. Vi vurderer løbende arbejdet med vores fælles SBTi-mål både for hele koncernen og for de enkelte datterselskaber.

Helt naturligt arbejder vi på at mindske vores klimaaftryk, fordi det forventes af os selv, vores kunder og vores forretningsforbindelser. 

Danæg Holding A/S, including the subsidiaries Danæg A/S, Danæg Products A/S, Kronägg AB, Källbergs Industri AB, Munax OY and Torggumman AB, commits to reduce absolute scope 1 and 2 GHG emissions 42% by 2030 from a 2021 base year. Within the same timeframe also to reduce absolute scope 3 GHG emission 42%.

Social Responsibility

Vi bestræber os hver eneste dag på at være en god og sikker arbejdsplads for alle vores ansatte. For os er Social Responsibility et udtryk for engagement og respekt for det samfund, som vi er en aktiv del af. Derfor samarbejder vi med udvalgte danske og svenske foreninger og organisationer, der gør en forskel.

Helt naturligt arbejder vi på at sikre gode arbejdsforhold, fordi det forventes af os selv, vores kunder og vores forretningsforbindelser. 

UN Global Compact

Vi er optaget som medlem i UN Global Compact, som er en stor international organisation under FN, der bl.a. arbejder på at forbedre menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og anti-korruption over hele verdenen. 

Sammen med vores samarbejdspartnere og leverandører arbejder vi målrettet på at opfylde de 10 principper, som UN Global Compact står for. Vi har bl.a. indarbejdet principperne i vores Code of Conduct for Supplier. 

De 10 principper er inddelt i 4 kategorier: Human rights, labour, environment and anti-corruption.

Helt naturligt arbejder vi på at sikre gode samarbejdsbetingelser, fordi det forventes af os selv, vores kunder og vores forretningsforbindelser. 

Dyrevelfærd

Vi ønsker at forme fremtidens ægproduktion med øje for høj kvalitet og dyrevelfærd.

Et uafhængigt, rådgivende udvalg vejleder os i, hvordan vi kan sikre høj dyrevelfærd i alle produktionsformer.  

Samarbejdet med vores Advisory Board har blandt andet ført til, at vi har indført krav om grøn beplantning i hønsegårdene for frilandshøner og økologiske høner.

Helt naturligt arbejder vi for at forbedre dyrenes velfærd, fordi det forventes af os selv, vores kunder og vores forretningsforbindelser.   

Danæg Advisory Board

  • Peter Sandøe – Professor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi og ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet.  
  • Jesper Bo Jensen – Fremtidsforsker og direktør for Centre for Future Studies.  
  • Jens Peter Christensen – Professor MSO ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet, sektionen for veterinær klinisk mikrobiologi.  

Fødevaresikkerhed

Vi prioriterer fødevaresikkerhed helt i top.

Derfor er alle vores selskaber certificeret i henhold til ISO eller tilsvarende standarder, som sikrer sublim fødevaresikkerhed og kvaliteten af processer og produkter.

Vores certificeringer omfatter bl.a. FSSC 22000, ISO 14001, Halal og Kosher, KAT, KRAV, EU Organic, IFS Wholesale / Cash&Carry. 

Helt naturligt arbejder vi på at levere fødevarer af højeste kvalitet og sikkerhed, fordi det forventes af os selv, vores kunder og vores forretningsforbindelser. 

Højeste standarder for salmonellakontrol

Vi udfører salmonellatests for mere end 2.500 forskellige typer af salmonella hver uge.

Det betyder, at vores æg er blandt de sikreste i EU, og vi har derfor særstatus.  

Vi tester transportbåndene til æg for salmonella, og transportemballage bliver desinficeret, før det genbruges.

Kvalitetsarbejdet betyder, at vi kan mærke vores æggebakker med ”æg fra høner testet fri for alle typer af salmonella”.

Sideløbende med kvalitetsarbejdet i pakkeriet skal danske ægproducenter indsende prøver fra gødning i stalden til undersøgelse for salmonella minimum hver 2. uge.

Helt naturligt arbejder vi på at levere æg af højeste kvalitet og med fokus på fødevaresikkerhed, fordi det forventes af os selv, vores kunder og vores forretningsforbindelser.   

Fra skalæg til ægprodukt

Både hos Danæg Products A/S i Danmark og hos Källbergs Industri AB i Sverige omdanner vi friske æg til forarbejdede produkter.

Det stiller store krav til hygiejne og sikkerhed.

Derfor foregår processen i et nøje kontrolleret produktionsmiljø med ansatte, som er uddannede inden for levnedsmiddelhygiejne.

Når produkterne er emballeret, bliver de sat på lager. Her afventer de resultaterne af de løbende, omfattende mikrobiologiske, kemiske, fysiske og smagsmæssige analyser og undersøgelser fra laboratoriet.

Først når produkterne er testet og godkendt til salg, bliver de frigivet fra lageret. Testprocessen tager typisk fire dage. 

Helt naturligt arbejder vi på at sikre den højeste grad af hygiejne og fødevaresikkerhed, fordi det forventes af os selv, vores kunder og vores forretningsforbindelser. 

Sporbarhed

Danske, svenske og finske æg er alle mærket. Vi kalder det for sporbarhed.

Vi begyndte at mærke vores æg tilbage i 1895, og i dag findes mærket på alle æg i EU.

Med det første tal kan du se, om ægget er et økologisk-, frilands- eller skrabeæg. De resterende tal kan du bruge til at spore ægget tilbage til den enkelte landmand.   

Helt naturligt arbejder vi med fokus på gennemsigtighed og kvalitetssikkerhed, fordi det forventes af os selv, vores kunder og vores forretningsforbindelser.